ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Public Domain Review & Creative Commons: 150 χρόνια από την έκδοση της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων

Φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από την έκδοσή του βιβλίου  Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, το Public Domain Review διοργανώνει ένα online event που το ονομάζει το “Mashup Party του τρελλο-Καπελά”. Εκεί μπορείτε να βρείτε το πλήρες αρχικό κείμενο του βιβλίου,  σχετικές εικονογραφήσεις, κινούμενα GIFs, και διασκευές βωβού κινηματογράφου που διανέμονται είτε ως κοινό κτήμα ή με άδειες CC.

Αυτή η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία δημιουργικής ενασχόλησης με τα κοινά και το μοντέλο αδειοδότησης του Creative Commons. Ακόμα στην δράση θα συμμετάσχουν αρκετοί ειδικοί για τον Lewis Carroll που θα σχολιάζουν ένα κεφάλαιο τη εβδομάδα από μια ειδική έκδοση του βιβλίου.

 

pdr-logo

Το Public Domain Review είναι ένα online περιοδικό που παρουσιάζει έργα που ανήκουν στο κοινό κτήμα. Στόχος του είναι να προωθήσει την γνώση για το κοινό κτήμα παρουσιάζοντας έργα που ανήκουν σε αυτό, από διάφορα μέρη του παγκόσμιου ιστού όπως το Europeana, το Internet Archive, και το Wikimedia Commons. Ακόμα το περιοδικό περιέχει πολλές συλλογές από εικόνες, κείμενα και φιλμ που ανήκουν στο κοινό κτήμα και έργα από σύγχρονους συγγραφείς, ακαδημαϊκούς και διανοούμενους.

Δείτε την δράση : https://medium.com/mashing-alice/a-mad-hatter-s-mashup-party-8dffa2195a59

Διαβάστε το περιοδικό: http://publicdomainreview.org/

 

Leave a Comment