ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Καμπάνια χρηματοδότησης από το πλήθος για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Οικοδομώντας Κοινότητες Κοινών»

Από 16/10/15 και για 40 ημέρες ξεκινάει μία προσπάθεια χρηματοδότησης από το πλήθος (crowdfunding campaign) της παραγωγής του ντοκιμαντέρ του Ηλία Μαρμαρά με τίτλο «Οικοδομώντας Κοινότητες Κοινών – Ένα ντοκιμαντέρ για τα Δίκτυα στην περιοχή του Σαρανταπόρου»

sequence-09

Το ντοκυμαντέρ αφορά την ευρύτερη περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας όπου εδώ και 4 χρόνια, με πρωτοβουλία της ομάδας Sarantaporo.gr στήνεται μία ασύρματη δικτυακή υποδομή κοινής χρήσης για το Σαραντάπορο και άλλα 14 χωριά γύρω του και την οικοδόμηση μίας κοινότητας γύρω απο αυτή. Δεν πρόκειται απλά και μόνο για τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές. Επιθυμία της ομάδας είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο όχι μόνο για ανάπτυξη, λειτουργία και επέκταση κοινοτικών ασύρματων δικτύων, αλλά και την οικοδόμηση κοινοτήτων που έχουν ως στόχο την τοπική ανάπτυξη και τη συνεργατικότητα για την παραγωγή κοινών αγαθών.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την καμπάνια, θα επιτρέψει όχι μόνο την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ, αλλά και την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του μέσω της διοργάνωσης προβολών και ανοιχτών συζητήσεων για την επικοινωνία και στήριξη του εγχειρήματος, καθώς και για την ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από τα κοινά. Με άλλα λόγια, τα μοντέλα παραγωγής που βασίζονται στην αρχή της ομότιμης παραγωγής και της κοινωνικής οικονομίας.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε αυτή τη προσπάθεια χρηματοδότησης προσφέροντας το ποσό που επιθυμείτε στην ιστοσελίδα της καμπάνιας, καθώς και να κοινοποιήσετε αυτή τη καμπάνια σε γνωστούς και φίλους σας που πιθανόν θα ήθελαν επίσης να συνεισφέρουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της καμπάνιας

Η ομάδα του Sarantaporo.gr

Leave a Comment