ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Creating Commons Cinematography Festival – 5, 6 και 7 Οκτωβρίου του 2018 στην Αθήνα – Ανοιχτό Κάλεσμα

Το Creating Commons Cinematography Festival , είναι ένα φεστιβάλ οπτικοακουστικών μέσων που εμπνέεται από -αλλά κυρίως υλοποιεί- τα Κοινά και την Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία και θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2018.

Το φετινό του θέμα είναι το τρίπτυχο «Soil, Soul, Society«, ή «Γη, Ψυχή, Κοινωνία»,  με το οποίο τρίπτυχο ο ακτιβιστής για την Ειρήνη, εκπαιδευτής και συγγραφέας Σατίς Κουμάρ συμβολίζει την ανάγκη να κατανοήσουμε την αλληλεξάρτηση όλων των ζωντανών όντων, να καταλάβουμε ότι όλα τα ζωντανά πλάσματα εξαρτώνται το ένα από το άλλο, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά με τον εαυτό μας, τους άλλους ανθρώπους και τη φύση.

Το Creating Commons Cinematography Festival απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε δημιουργούς ή συλλογικότητες που εμπνέονται από τα Κοινά και ασχολούνται με την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, με σκοπό να διαμορφώσει το πρόγραμμα των προβολών, των εργαστηρίων και του συνόλου των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 5, 6 και 7 Οκτωβρίου του 2018 στην Αθήνα.

Το θέμα του πρώτου CCCF, το οποίο λειτουργεί ως σύμπραξη της Συμμαχίας των Κοινών, είναι το τρίπτυχο Soil, Soul, Society όπως εκφράστηκε από τον Satish Kumar.

Το υποβαλλόμενο οπτικοακουστικό έργο μπορεί να κινείται γύρω από ένα ή δύο συνθετικά του τρίπτυχου ή το σύνολό του.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς το είδος ή την διάρκεια του έργου. Μπορεί να είναι πρωτότυπο ή παράγωγο, ντοκιμαντέρ ή μυθοπλασία, animation ή videoart, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φέρει αδειοδότηση Δημιουργικών Κοινών (Creative Commons) ή Κοινής Κυριότητας (Public Domain) για να προβληθεί στο CCCF.

Ως προς το περιεχόμενο, το CCCF δεν δέχεται ούτε καν προς υποβολή, οπτικοακουστικά έργα, εργαστήρια ή εκδηλώσεις που προωθούν τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία ή οποιαδήποτε άλλη διάκριση.

Για οποιαδήποτε υποβολή μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα που βρίσκεται αναρτημένη στον ιστοχώρο cccf.gr προτείνοντας το έργο σας, ένα εργαστήριο, μια ανοιχτή συζήτηση ή κάποια άλλη εκδήλωση και επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο οτιδήποτε σας ενδιαφέρει να κάνετε στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Η καταληκτική ημερομηνία για όλες τις υποβολές είναι η 15η Ιουνίου 2018.

Η υποβολή οπτικοακουστικών έργων ή οποιασδήποτε άλλης πρότασης δεν υπόκειται σε έξοδα εξέτασης. Η τελική επιλογή και η σύνθεση του προγράμματος του CCCF θα γίνει από την ανοιχτή οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ με κριτήριο την συνάφειά τους με το θέμα και τις προϋποθέσεις που έχουν ήδη αναφερθεί.
Όλες οι έγκυρες υποβολές θα απαντηθούν. Αρχικά με ηλεκτρονικό μήνυμα λήψης της υποβολής και στην συνέχεια με την απόφαση της οργανωτικής ομάδας σε εύλογο χρονικό διάστημα.

ΔΕΝ θα απαντηθούν υποβολές που δεν πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια ως προς το περιεχόμενο ή την αδειοδότηση του περιεχομένου όπως αυτά αναφέρθηκαν ήδη.

Οι χώροι στους οποίους θα υλοποιηθεί το CCCF 2018 θα ανακοινωθούν σύντομα.

 


Leave a Comment