ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το CopyCamp 2018 θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 5 και 6 Οκτωβρίου στη Βαρσοβία

Το CopyCamp 2018 θα πραγματοποιηθεί  φέτος στις 5 και 6 Οκτωβρίου στη Βαρσοβία. Τα τελευταία 6 χρόνια, το CopyCamp είναι  μέρος για ενδιαφέρουσες, εμπεριστατωμένες και συναρπαστικές συζητήσεις σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα στην ΕΕ. Κάθε χρόνο, μια διεθνής, διεπιστημονική ομάδα καλλιτεχνών, ειδικών, επιστημόνων και ακτιβιστών συναντιέται για να ανταλλάξει εμπειρίες και να δείξει ότι αυτός ο νόμος επηρεάζει όλους.

 

5 θέματα στο CopyCamp 2018

Κάθε χρόνο το CopyCamp έχει διαφορετική εστίαση, για αυτή την έκδοση αναπτύχθηκαν πέντε διαφορετικές θεματικές διαδρομές.

Κοινωνική Ασφάλιση Συγγραφέων

Πώς να αναγνωρίσετε και να πληρώσετε τους συγγραφείς; Πώς να τους βοηθήσετε να διαπραγματευτούν συμβάσεις και να εξασφαλίσουν την καριέρα τους και την οικονομική σταθερότητά τους μακροπρόθεσμα, και κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης; Ποιες είναι οι προοπτικές εναλλακτικών συστημάτων αποζημίωσης;

Η ιστορία των πνευματικών δικαιωμάτων

Είναι η εκατοστή επέτειος του σύγχρονου πολωνικού νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Η εξέλιξη του νόμου συνοδεύτηκε από την εξέλιξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που ρυθμίζονται από αυτούς τους νόμους. Υπάρχουν κάποια μαθήματα που μπορούν να αντληθούν; Τι έχει αλλάξει στον πολιτισμό που ο νόμος πρέπει να αντιμετωπίσει καλύτερα;

Μεταρρύθμιση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ

Είναι η νέα οδηγία #ACTA2; Πρέπει να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με τον τρόπο επίλυσης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που υπερβαίνουν αυτές τις απλουστεύσεις. Το CopyCamp είναι το μέρος για μια τέτοια συζήτηση από το 2012. Φέτος μπορείτε να μοιραστείτε την πρότασή σας για τα πνευματικά δικαιώματα για το μέλλον.

Προοπτικές Blockchain

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία προς όφελος των δημιουργών και των ακροατών τους; Είναι το blockchain η απάντηση; Θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες; Το πιο σημαντικό – τι ακριβώς κάνει ο αποκλεισμός στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και ποιον θα ενδυναμώσει;

Επαναχρησιμοποίηση των heritage archives

Η κληρονομιά είναι μια σημαντική πηγή για τους  καλλιτέχνες, οι οποίοι την χρησιμοποιούν για να μετατρέψουν παλιές ιστορίες και να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες επαναλαμβάνοντας την υπάρχουσα κουλτούρα. Δεν υπάρχουν μόνο νομικά αλλά και δεοντολογικά ζητήματα σε αυτόν τον τομέα. Καλούμε τον τομέα GLAM να μοιραστεί τις εμπειρίες του από την ψηφιοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση και καλούμε τους συγγραφείς και τους ερευνητές να μιλούν ανοιχτά για τις ανάγκες τους όταν πρόκειται για την οικοδόμηση της κληρονομιάς.

Σχετικά με το συνέδριο

Το CopyCamp 2018 οργανώνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας της Δημοκρατίας της Πολωνίας, την Εταιρεία Συγγραφέων ZAiKS, την Πολωνική Εθνική Ταινιοθήκη Archive και το Google Poland. Υποστηρίζεται από τα EDRi, την COMMUNIA, το Open Knowledge International και το Open Forum Europe.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους και η είσοδος είναι δωρεάν.

πηγή: https://www.communia-association.org/

Leave a Comment