Η φετινή σύνοδος κορυφής έδωσε ιδιαίτερη βάση στην κοινότητα και στόχευσε στο να επισημάνει και να διευκολύνει την δουλειά των CC affiliates σε όλο τον κόσμο. Κεντρικό πάνελ με αυτό το θέμα ήταν το “Global Perspectives pane”l, που φιλοξένησε επιφανή μέλη της κοινότητας από την Ασία και τον Ειρηνικό, την Νότια Αμερική, τον Αραβικό Κόσμο και την Αφρική. Οι ομιλητές συζήτησαν και σχολίασαν θέματα πάνω στις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρουν τα Creative Commons, τις ευκαιρίες που προκύπτουν και τους στόχους που μπαίνουν σε κάθε περιοχή.
Οι ανταποκρίσεις από όλο τον κόσμο είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και προκάλεσαν συγκίνηση όπως αυτή των CC – China Mainland. Ο Κινέζος αντιπρόσωπος των CC Ασίας και Ειρηνικού παρουσίασε τις προσπάθειες που γίνονται στην περιοχή για ενίσχυση της Ανοιχτής Κοινότητας και κουλτούρας και εστίασε πολύ στο πόσο ταιριάζει η φιλοσοφία των Creative Commons στην παραδοσιακή κινέζικη νοοτροπία του να μοιράζεσαι.
Ο Naeema Zarif από τα Creative Commons Λιβάνου, αντιπρόσωπος του Αραβικού Κόσμου επικεντρώθηκε στο σημαντικό ρόλο που αναμένεται να παίξει η CC κοινότητα στο πολιτισμό και στην παγκόσμια κληρονομιά. Στην συνέχεια, ο αντιπρόσωπος της Λατινικής Αμερικής, Claudio Ruiz (CC Χιλής) μίλησε για τα Creative Commons και τη σχέση τους με το παγκόσμιο σύστημα πνευματικής ιδιοκτησίας και την ισορροπία που πρέπει να επιτευχθεί. Στο τέλος, η ανταπόκριση ήρθε από την Dorothy K. Gordon, εκπρόσωπο του -India Kofi Annan Centre of Excellence in ICT και αντιπρόσωπο της κοινότητας CC από την Αφρική. Η κ. Gordon, σχολίασε το πως τα Creative Commons προσφέρουν την δυνατότητα να ενώνουν το κόσμο ασχέτως γεωγραφικών συνόρων.