ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εκδήλωση με θέμα “Ε-Voting: Ανοιχτή Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας για την Προώθηση της Καινοτομίας στις Επιχειρήσεις”

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα  σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT, www.ekt.gr), συντονιστή του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas (www.enterprise-hellas.gr) διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση με θέμα«E-Voting : Ανοιχτή Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας για την Προώθηση της Καινοτομίας στις Επιχειρήσεις»την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, 5μμΗ εκδήλωση θα γίνει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48) στην αίθουσα «Μικρό Αμφιθέατρο», στο ισόγειο του κτιρίου.

Θα παρουσιαστεί το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας Ζευς από τον υπεύθυνοτης ομάδας ανάπτυξης του ΕΔΕΤ και στη συνέχεια θα μιλήσουν για την εμπειρία χρήσης του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο υπεύθυνος της ομάδας εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

17:00-17:20 Εγγραφές -Χαιρετισμοί

17:20-17:35 Ενημερωτική Παρουσίαση Δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas (Χριστιάνα Σιαμπέκου,ΕΚΤ)

17:35-18:10 Παρουσίαση του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας Ζευς (Πάνος Λουρίδας, ΕΔΕΤ)

18:10 – 18:30 Εμπειρία Χρήσης του συστήματος στο ΟΠΑ (Ξυλωμένος Γιώργος, Επίκουρος ΚαθηγητήςΟΠΑ)

18:30 – 18:50 Εμπειρία Χρήσης του συστήματος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Δαλάκας Βασίλης, Κέντρο Δικτύων Χαροκόπειου Πανεπιστημίου)

18:50 – 19:10 Ερωτήσεις-συζήτηση

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Θανάσης Πρίφτης, υπεύθυνος της ομάδας εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη φόρμα.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση από τη διεύθυνσηwww.ekt.gr/events/live

Όλες οι παρουσιάσεις τωνεκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί από την ΕΕΛ/ΛΑΚ στο πλαίσιο της δράσης «Ημέρες Συνεργασίες» είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Το EnterpriseEuropeNetworkHellas στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων 

Το EnterpriseEuropeNetwork είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση.  Στην Ελλάδα, το δίκτυο EnterpriseEuropeNetworkHellas (www.enterprise-hellas.grαποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία. Συντονιστής του ελληνικού δικτύου είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).