ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Σύνοδος Κορυφής Creative Commons 2011

Με χαρά ανακοινώνουμε την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής των Creative Commons 2011. Η Σύνοδος θα λάβει χώρα 16 με 18 Σεπτεμβρίου στην Βαρσοβία της Πολωνίας και φυσικά θα οργανωθεί και θα φιλοξενηθεί από τα Creative Commons Πολωνίας.

Η θεματολογία της Συνόδου θα έχει γενικό τίτλο «Powering an Open Future». Μπαίνοντας λοιπόν στη δεύτερη δεκαετία των Creative Commons οι συνάδελφοι μας από την Πολωνία μας καλούν σε μια συνάντηση όπου το κύριο ερώτημα παραμένει «τι μέλλει γενέσθαι;» Πολλά υποσχόμενα μέλη της παγκόσμιας αυτής κοινότητας όπως ο Sir John Daniels από το Commonwealth of Learning, η Melissa Hagemann από το Open Society Foundations αλλά και φυσικά ο διάσημος Lawrence Lessig και η Διευθύνουσα Σύμβουλος των CC, Cathy Casserly θα παραβρεθούν σε αυτή τη μεγάλη συνάντηση.

Η 17η Σεπτέμβρη θα αποτελέσει και την κεντρική ημέρα της Συνόδου όπου θα γίνει ένα ολοήμερο CC φεστιβάλ. Η μέρα αυτή θα φιλοξενήσει ποικίλα πάνελ, workshops, ομιλίες και εκθέσεις με visual arts υπό την προστασία των Creative Commons. Σκοπός είναι να έρθει σε επαφή ο κόσμος με τους καλύτερους των Commons. Θα περιλαμβάνει επίσης  ομιλίες σχετικές με τις κύριες δράσεις της κοινότητας πάνω σε θέματα εκπαίδευσης, επιστήμης, διακυβέρνησης, πληροφορίας, επιχείρησης αλλά και τα λεγόμενα GLAM (γκαλερί, βιβλιοθήκες, αρχεία και μουσεία). Ακόμα πιο ενδιαφέρον θα είναι το κλείσιμο της βραδιάς με μια μουσική γιορτή δημιουργικότητας, μιξαρίσματος και ελευθερίας.

Η Σύνοδος σκοπό έχει επίσης να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης για την ίδια την CC κοινότητα με τοπικά συνέδρια, νομικές διαλέξεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια. Επιπλέον, συζητήσεις και σχεδιασμοί θα προκύψουν πάνω σε μεγάλα ζητήματα που θα απασχολήσουν την κοινότητα τα επόμενα 10 χρόνια όπως η καινούρια έκδοση 4.0 αδειών και η υποστήριξη και ενίσχυση του Παγκόσμιου Δικτύου Μελών CC. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο θα παραβρεθεί στη Σύνοδο για να συναντηθεί με τα μέλη και συζητήσει αυτά τα ζητήματα.

Όπως γίνεται αντιληπτό η Σύνοδος Κορυφής των Creative Commons θα είναι μια ευκαιρία για την κοινότητα να συνδεθεί, να επικοινωνήσει και να γιορτάσει αλλά και μια ευκαιρία για τον υπόλοιπο κόσμο να μάθει και να συμμετέχει σε αυτήν.

Η σύνοδος δεν έχει είσοδο αλλά απαιτείται εγγραφή η οποία μπορεί να γίνει σε αυτό το wiki Global Summit wiki.  Ραντεβού λοιπόν στην Πολωνία να γιορτάσουμε την μεγάλη οικογένεια των Creative Commons.