ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Παρουσίαση του πολυσυλλεκτικού έργου Ματριόσκα στο Booze Cooperative!

Οι Βορειοδυτικές Εκδόσεις και η δημιουργική ομάδα του Ελ Ρόι, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πολυσυλλεκτικού έργου: ΜΑΤΡΙΟΣΚΑ (διηγήματα, φωτογραφία, μουσική, video), το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 9:00 μ.μ.στο BOOZE Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα)

Για το έργο θα μιλήσουν: ο Γιάννης Πλιώτας, Βορειοδυτικές εκδόσεις, ο Βασίλης Κωστάκης και ο Γιάννης Φαρσάρης, μέλη της δημιουργικής ομάδας “Ελ Ρόι”! Απόσπασμα από το βιβλίο θα διαβάσει η Μαίρη Κλιγκάτση, αρχισυντάκτρια του περιοδικού ΝΤΟΥέΝΤΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τη μουσική από το βιβλίο, αλλά και διασκευές ξένων και ελληνικών τραγουδιών. Η είσοδος είναι ελέυθερη.


Η “Ματριόσκα” είναι το τρίτο βιβλίο του Ελ Ρόι, με τη συμμετοχή μίας πολυπληθούς δημιουργικής ομάδας. Το βιβλίο κυκλοφορεί μαζί με τη μουσική του (CD) από τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις. Το βιβλίο διατίθεται ελεύθερα σε μορφή ψηφιακού βιβλίου (e-book) εδώ με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή (BY-NC-SA 3.0) Το εγχείρημα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τo Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Τα 13 μέλη της ομάδας – πολλά από τα οποία δεν έχουν συναντηθεί ποτέ (βρίσκονται διασκορπισμένα σε έξι διαφορετικές πόλεις: Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Πολύκαστρο, Αθήνα, Ηράκλειο Kρήτης και Groningen Ολλανδίας) – συνεργάστηκαν μέσω του διαδικτύου κατά τη διάρκεια ολόκληρης της δημιουργικής διαδικασίας.


Δημιουργική ομάδα “Ελ Ρόι”:
Άκης Βαΐου, Αριστοτέλης Καλύβας, Γιάννης Καρακατσανίδης, Ηλίας Κατσούρας, Χρήστος Κυριακόπουλος, Ανθή Κύρκου, Βασίλης Κωστάκης, Θωμάς Νάστος, Βασίλης Ντούρος, Νάσσια Ριμπά, Αποστόλης Τζίμας, Δημήτρης Τσαπάρας, Γιάννης Φαρσάρης