ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Σύνοδος Κορυφής Creative Commons 2013 στο Μπουένος Άιρες!

Larry Lessig at #ccsummit2011 / David Kindler
CC BY

Σας ανακοινώνουμε με χαρά τη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής των Creative Commons 2013.

Η Σύνοδος Κορυφής 2013 είναι η διετής συγκέντρωση των Creative Commons, των συναδέλφων μας από όλο τον κόσμο και των χρηστών των αδειών. Φέτος η Σύνοδος θα διεξαχθεί με μεγάλη μας χαρά από τις 21-24 Αυγούστου στο Μπουένος Άιρες και θα διοργανωθεί από τα τοπικά Creative Commons σε συνεργασία με το Fundación Vía Libre και την Wikimedia Argentina

Όσοι συμμετέχουν στην σύνοδο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δράσεις του Οργανισμού μέχρι τώρα και για την περαιτέρω ενδυνάμωση της Κοινότητας στο μέλλον. Στόχος είναι να ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις παγκοσμίως και να παρουσιάσουμε τοπικά αλλά και διεθνή προγράμματα που χρησιμοποιούν άδειες Creative Commons. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την επιλογή του μέρους φέτος καθώς πρόκειται για την πρώτη Συνάντηση Κορυφής αφιερωμένη σε Ισπανόφωνο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της Συνόδου των Creative Commons σιγά σιγά διαμορφώνεται και δεκάδες συνάδελφοι μας από όλο το κόσμο θα παρουσιάσουν δράσεις και εργαστήρια κατά τη διάρκεια της Συνόδου. Με χαρά ανακοινώνουμε ότι ο καθηγητής Lawrence Lessig στην Νομική του Χάρβαρντ και ένας από τους ιδρυτές των Creative Commons και μέλος του Συμβουλίου θα ανοίξει με ομιλία του την φετινή Σύνοδο. Ο Lawrence Lessig είναι γνωστός πλέον σε όλα τα μέλη της κοινότητας και γενικά σε όποιον ασχολείται με το Ανοιχτό Κίνημα καθώς την τελευταία δεκαετία είναι ένας από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές του “ανοίγματος” του συστήματος πνευματικής ιδιοκτησίας και δημόσιο πρόσωπο των Creative Commons παγκοσμίως. Μερικές χαρακτηριστικές ομιλίες του Lawrence Lessig είναι το Laws that choke creativity στο TEDtalk 2007 και η ομιλία του το 2013 με τίτλο reform of US political funding!

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εγγραφές για την Παγκόσμια Σύνοδο ξεκίνησαν. Μπορείτε να βρείτε τη σελίδα εγγραφής εδώ. Η Σύνοδος είναι δωρεάν αλλά υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων οπότε είναι σημαντικό να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής.

Ραντεβού τον Αύγουστο στο Μπουένος Άιρες!