ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η πρώτη συνάντηση της κοινότητας των Creative Commons στην Αφρικανική Ήπειρο!

Στις 26 – 27 Ιουνίου, ένα ιστορικό γεγονός για τα Creative Commons έλαβε χώρα καθώς για πρώτη φορά έγινε συνάντηση της κοινότητας στην Αφρικανική ήπειρο, με τίτλο Africa Regional Convening 2012.

Η κορυφαία αυτή συνάντηση έγινε στο Entebbe, της Ουγκάντα στις όχθες της λίμνης Βικτόρια. Συμμετείχαν σχεδόν 50 εθελοντές από περισσότερες από 15 χώρες και θέμα συζήτησης ήταν η χρήση των αδειών Creative Commons στην Αφρική και συγκεκριμένα η χρήση τους σε θέματα ανοιχτής εκπαίδευσης και ψηφιακών μέσων. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από τα Creative Commons Ουγκάντα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανάπτυξης (CEHURD) και τον Εθνικό Σύλλογο Βιβλίου της Ουγκάντα (NABOTU) και υπό την χορηγία του Ιδρύματος Macarthur

Παρόντες στην Εκδήλωση ήταν αντιπρόσωποι των κοινοτήτων Creative Commons από την Ουγκάντα, την Τανζανία, τη Νιγηρία, την Κένυα, της Τυνησία και την Νότια Αφρική καθώς και κυβερνητικοί, εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί αντιπρόσωποι και επιχειρηματίες. Επίσης συμμετείχαν και μέλη των κοινοτήτων διεθνώς όπως η αντιπρόσωπος των Creative Commons Γουατεμάλα, Renata Avila και η αντιπρόσωπος των Creative Commons Λίβανου, Naeema Zarif οι οποίοι μοιράστηκαν την εμπειρία τους και έκαναν προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση της Αφρικανικής Κοινότητας Creative Commons.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και έθεσε νέους στόχους για την χρήση των αδειών στην Αφρικανική ήπειρο ειδικά σε ζητήματα Ανοιχτής Εκπαίδευσης και Ανοιχτών Δεδομένων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση της Catherine Ngugi από τα Open Educational Resources Αφρικής .