ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάντε την εγγραφή σας τώρα για την Εβδομάδα Ανοιχτής Πρόσβασης!

Καλωσορίζουμε την Εβδομάδα Ανοιχτής Πρόσβασης (Open Access Week) στις 22 με 28 Οκτωβρίου σε όλο τον κόσμο! H Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης είναι μια παγκόσμια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα σε διάφορα μέρη στον πλανήτη για έκτη συνεχόμενη χρονιά και δίνει την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να συμμετέχει και διαδικτυακά. Στόχος της εκδήλωσης είναι η “συνάντηση” της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας και η ενημέρωση για τα οφέλη της Ανοιχτής Πρόσβασης σε διάφορους τομείς όπως η εκπαίδευση, η έρευνα, η επιχειρηματικότητα κτλ.


Λάβετε και εσείς τώρα μέρος στην Εβδομάδα Ανοιχτής Πρόσβασης με μια απλή εγγραφή εδώ. Η οργανωτική επιτροπή καλεί όλους τους εγγεγραμμένους να συμμετέχουν στο Open Access Week 2012 Networked Researcher Blogging Unconference! Ουσιαστικά πρόκειται για συμμετοχή σε ένα Blog με κείμενα και προτάσεις σε σχέση με την Ανοιχτή Πρόσβαση από όλο τον κόσμο τα οποία θα παρουσιαστούν στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Ανοιχτής Πρόσβασης. Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή και λήγει στις 17 Οκτωβρίου ενώ τα κείμενα σας μπορείτε να τα στέλνετε καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.


Η Εβδομάδα Ανοιχτής Πρόσβασης είναι ένα ξεχωριστό γεγονός που κάθε χρόνο σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Η Ανοιχτή Πρόσβαση στην πληροφορία – η ελεύθερη, άμεση και διαδικτυακή πρόσβαση σε αποτελέσματα ακαδημαϊκής έρευνας και το δικαίωμα στη χρήση και επαναχρησιμοποίηση αυτών των αποτελεσμάτων – στόχο έχει να αλλάξει τον τρόπο που γίνεται η έρευνα παγκοσμίως! Η αλλαγή αυτή στη μέθοδο έρευνας επηρεάζει διάφορους τομείς όπως την εκπαίδευση, την ιατρική, την επιστήμη, την βιομηχανία και την κοινωνία σε σύνολο. Παράλληλα, σκοπός της Ανοιχτής Πρόσβασης στη Πληροφορία είναι να μεγιστοποιηθούν οι επενδύσεις στην έρευνα, να αυξηθεί η δημοσιότητα ερευνών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η διευκόλυνση των μαθητών, καθηγητών και ερευνητών.