ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Video Remix διαγωνισμός του Free Music Archive και των Prelinger Archives!

To Free Music Archive περήφανα εγκαινιάζει τον video remix διαγωνισμό “Sound for the Moving Image: The Past Re-imagined As The Future” Οι διοργανωτές καλούν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να μιξάρουν video από την εξαιρετική συλλογή Prelinger Archives Collection με μουσική από το Free Music Archive και να δημιουργήσουν καινούριο υλικό για το παγκόσμιο κοινό (commons). Στόχος είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα ανοιχτά ψηφιακά αρχεία και η ανοικτή αδειοδότηση.

Το Free Music Archive ή αλλιώς FMA είναι μια διαδραστική βιβλιοθήκη νόμιμων ακουστικών αρχείων υψηλής ποιότητας τα οποία είναι διαθέσιμα για κατέβασμα. Υπεύθυνοι για το FMA είναι ο ο διάσημος αμερικάνικος ραδιοφωνικός σταθμός WFMU! Τα mp3 που θα συναντήσετε στο FMA έχουν διατεθεί από τους δημιουργούς με την σφραγίδα “some rights reserved” αφήνοντας στο παρελθόν τους παραδοσιακούς νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας που σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Free Music Archive δεν ταιριάζουν με την ψηφιακή εποχή. Οι διάφορες χρήσεις για τις οποίες διατίθεται το περιεχόμενο του FMA καθορίζονται ξεκάθαρα από τους ίδιους τους δημιουργούς και είναι διαθέσιμες στα FAQ του ιστότοπου.

Τα Prelinger Archives ιδρύθηκαν το 1983 από τον Rick Prelinger στην Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μια συλλογή που μεγαλώνει συνεχώς εδώ και 30 χρόνια με έργα όπως διαφημίσεις, εκπαιδευτικό υλικό και ερασιτεχνικές ταινίες. Το 2002 η συλλογή εξαγοράστηκε από τη Βιβλιοθήκη το Κονγκρέσου (Library of Congress, Motion Picture, Broadcasting and Recorded Sound Division) και αριθμεί επιπλέον περίπου 5000 ψηφιοποιημένες ταινίες. Στόχος της κίνησης αυτής παραμένει η συλλογή, διατήρηση και εύκολη πρόσβαση σε ταινίες ιστορικής σημασίας που αλλιώς θα είχαν χαθεί για πάντα. Στη συλλογή επίσης μπορεί να βρει κανείς ταινίες από εκατοντάδες αμερικάνικες εταιρίες, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κοινότητες, καλλιτεχνικές ομάδες και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Διαθέσιμες φωτογραφίες και τίτλους των ταινιών μπορεί κανείς να βρει και στο Getty Images!

Στις 29 Νοεμβρίου θα γίνει δωρεάν δημόσια προβολή της νικητήριας ταινίας. Πληροφορίες εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για το πως να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ http://videoremix.freemusicarchive.org/faq/