ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Τα βίντεο από τις κύριες ομιλίες του CC Global Summit

Εκτός από τις 170+ συνεδρίες που διοργανώθηκαν στο CC Global Summit του 2020,  φιλοξενήθηκαν και τρεις keynote ομιλίες  που μας βοήθησαν να σκεφτούμε πώς να συνδέσουμε το συνέδριο με τη δουλειά μας στα Creative Commons και να βρούμε μια πορεία προς την ελπίδα και την αισιοδοξία.

Δείτε παρακάτω τα βίντεο των κύριων ομιλιών

Ένας πολιτισμός ειρήνης

Στην ομιλία αυτή συμμετείχαν οι Bushra Ebadi (Καναδική Επιτροπή για την UNESCO), Deepak Ramola (Project FUEL), Leonardo Párraga (Juventudes Por La Paz) και Asha Siad (Memories of Mogadishu). Η ομιλία αυτή ήταν μια συζήτηση σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζει το «ανοιχτό» στην προώθηση της ειρήνης, προκαλώντας στο κοινό να εξετάσει κριτικά τις  έννοιες της ανοιχτής πρόσβασης, της ανοιχτής κουλτούρας και της ανοιχτής γνώσης, και να κατανοήσει τον ρόλο που θα αποδώσει ο εκδημοκρατισμός των εν λόγω όρων. χτίζοντας το μέλλον που θέλουμε. Για περισσότερα σχετικά με αυτήν την κεντρική σημείωση, δείτε αυτό το νήμα Twitter!\

Hacer Feminista Lo Abierto: Poniendo Nuevos Engranes a La Cultura Libre

Αυτή η κεντρική ομιλία έγινε από την  Irene Soria (CC Mexico) στα ισπανικά, και  έθεσε το πλαίσιο για την εξερεύνηση νέων ορισμών του «ανοιχτού». Χρησιμοποιώντας τη διατομεακότητα ως πλαίσιο, η Irene μας βοήθησε να περιηγηθούμε στις σχέσεις μεταξύ φυλής, φύλου και κοινωνικής τάξης ως νέους τρόπους για να δούμε το κίνημα της ανοιχτότητας. Για περισσότερα σχετικά με αυτήν την κεντρική σημείωση, δείτε αυτό το νήμα στο Twitter!

Δημοκρατία προς πώληση


Αυτή η κεντρική ομιλία  έγινε από την Catherine Stihler (CEO της CC) και τον Alek Tarkowski (μέλος του διοικητικού συμβουλίου των CC) που μίλησαν με τον Peter Geoghegan (συγγραφέα του βιβλίου Democracy for Sale) Συζήτησαν τους δεσμούς μεταξύ του αγώνα για τις δημοκρατίες μας και του «ανοιχτού» και του δημοσίου συμφέροντος. Για περισσότερα σχετικά με αυτήν την κεντρική σημείωση, δείτε αυτό το νήμα στο Twitter!

Διαβάστε ένα μικρό απολογισμό του  CC Global Summit εδώ

Πηγή άρθρου: https://creativecommons.org/

Leave a Comment