ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κίνημα για ένα καλύτερο Διαδίκτυο: Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε ένα καλύτερο Διαδίκτυο για όλους μας

Ως μέρος του βασικού στρατηγικού στόχου των Creative Commons για το Better Sharing , πριν από λίγο καιρό τα CC μαζί με άλλους έξι άλλους οργανισμούς από όλο τον κόσμο δημιούργησαν το Movement for a Better Internet , μια ποικιλόμορφη κοινότητα υποστηρικτών, ακτιβιστών, ακαδημαϊκών και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών που συνεργάζονται για την προώθηση πολιτικών που δημιουργούν ένα καλύτερο Διαδίκτυο για τους όλους τους ανθρώπους. Το κίνημα είναι μια συλλογική προσπάθεια που επιδιώκει να οδηγήσει στην αλλαγή πολιτικής που βασίζεται σε ένα όραμα δημόσιου συμφέροντος για ένα Διαδίκτυο που ωφελεί όλους μας.

Για δύο δεκαετίες,τα Creative Commons εργάστηκαν ακούραστα για να διευκολύνουν την κοινή χρήση περιεχομένου σε ολόκληρο τον πλανήτη και να υποστηρίξουν ένα Διαδίκτυο με γνώμονα τις αξίες του δημόσιου συμφέροντος — συμπεριλαμβανομένου του απορρήτου, της διαφάνειας, της διαφορετικότητας και της ισότητας. Ως μέρος αυτού του κινήματος, δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με άλλα μέλη για να προωθήσουμε αυτές και άλλες αξίες που θα καθορίσουμε μαζί.

«Είναι εμπνευσμένο να βλέπεις αυτό που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο σε τόσες πολλές διαφορετικές συνομιλίες να διαμορφώνεται ως ένα πλούσιο, οργανωμένο κίνημα προς ένα καλύτερο Διαδίκτυο για όλους», δήλωσε η Catherine Stihler, Διευθύνουσα Σύμβουλος των CC . «Από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες από πάνω από 60 έθνη που υπέγραψαν τη Διακήρυξη για το Μέλλον του Διαδικτύου μόλις τον Απρίλιο, μέχρι τις νέες πολιτικές που βλέπουμε τώρα να διαμορφώνονται στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, μπορούμε ήδη να δούμε δουλειά για ένα καλύτερο Διαδίκτυο να αποκτά νέα δυναμική. Αυτό το κίνημα θα συγκεντρώσει όλους όσους είναι αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουν ότι το δημόσιο συμφέρον διαμορφώνει το μέλλον του παγκόσμιου δικτύου που μας συνδέει όλους».

Συμμετέχοντας στο κίνημα, μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα Διαδίκτυο που διαμορφώνεται από τις κοινές μας αξίες — ένα Διαδίκτυο για τους ανθρώπους που θέτει τις κοινότητές μας σε πρώτο πλάνο. Ενθαρρύνουμε ακαδημαϊκούς, ακτιβιστές και υποστηρικτές που εργάζονται σε οργανισμούς που παθιάζονται με τη δημιουργία αυτού του καλύτερου Διαδικτύου να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτό το κίνημα . Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε ένα καλύτερο Διαδίκτυο για όλους μας.

Ως οργανωτικός εταίρος, τα Creative Commons συμμετέχουν επίσης στην έναρξη ενός ψηφιακού κόμβου στο moveforabetterinternet.org για να διευκολύνει τη σύνδεση και την επικοινωνία μεταξύ εκείνων που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο Διαδίκτυο. Ο πλήρης κατάλογος των οργανωτών εταίρων περιλαμβάνει: Association for Progressive Communications; Creative Commons; Derechos Digitales; Internet Archive; Niskanen Center; Public Knowledge; και Wikimedia Foundation.

Για να συμμετάσχετε στο κίνημα και να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τον ψηφιακό κόμβο του Κινήματος για ένα καλύτερο Διαδίκτυο

Leave a Comment