ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

H Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής Creative Commons στην πόλη του Μεξικού ( 3 με 6 Οκτωβρίου 2023)

Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής Creative Commons επιστρέφει το 2023 και αυτή τη φορά κατευθύνεται σε μια από τις πιο ζωντανές και πολιτιστικά πλούσιες πόλεις στον κόσμο – την Πόλη του Μεξικού! Από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2023, θα συγκεντρωθούμε στο Centro Cultural Universitario Tlatelolco για να ενώσουμε, να μοιραστούμε ιδέες και να δημιουργήσουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για την ανοιχτότητα και την κοινή χρήση.


Το θέμα της Συνόδου Κορυφής ευθυγραμμίζεται με την 5ετή στρατηγική των CC, Better Sharing, Brighter Future . Το πρόγραμμα θα είναι γεμάτο με κύριες ομιλίες, πάνελ, συνεδρίες κοινότητας, εργαστήρια, δικτύωση, τέχνη και μουσική.

Οι 6 ενότητες του Summit θα περιλαμβάνουν:

  • Επιστήμη/Κλίμα : Υποστήριξη για το πώς η ανοιχτή έρευνα και τα δεδομένα διαδραματίζουν κρίσιμους ρόλους στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων.
  • Εκπαίδευση : Ανάδειξη του έργου όσων δημιουργούν ευκαιρίες και συνηγορούν για πιο δίκαιη πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους.
  • Πολιτισμός : Εξέταση του τρόπου με τον οποίο η διατήρηση, η πρόσβαση, η κοινή χρήση, η χρήση και η επαναχρησιμοποίηση του πολιτισμού είναι βασικά συστατικά των ευημερούμενων και ανθεκτικών κοινωνιών.
  • Δημοσιογραφία : Αντιμετώπιση των κρίσιμων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι, οι δημιουργοί περιεχομένου και οι αφηγητές και η διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο τα ανοιχτά κοινά μπορούν να ενισχύσουν το οικοσύστημα των μέσων ενημέρωσης.
  • Καλύτερο Διαδίκτυο (Web3, Δεδομένα, AI, Πολιτική): Διερεύνηση πώς μπορούμε να εργαστούμε όλοι μαζί για να επιτύχουμε ένα «καλύτερο διαδίκτυο» και τι σημαίνει αυτό στον σημερινό κόσμο της αναδυόμενης τεχνολογίας και ενός ταχέως μεταβαλλόμενου οικοσυστήματος Διαδικτύου.
  • Τέχνες και αναδυόμενες τεχνολογίες : Αντιμετώπιση επίκαιρων ζητημάτων που επηρεάζουν τους καλλιτέχνες και δημιουργούς παγκοσμίως και εξερεύνηση ευκαιριών στη διατομή της δημιουργικότητας, της Ανοιχτής Πρόσβασης και της τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα στο https://summit.creativecommons.org/

Leave a Comment