ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Openverse: η τεράστια βιβλιοθήκη ελεύθερων και ανοιχτών φωτογραφιών, εικόνων και ήχου

Αναζητάτε την τέλεια εικόνα για να προσθέσσετε τη δημοσίευσή σας; Μια συναρπαστική μελωδία στο τζαζ για το βίντεο σας; Μην κοιτάξετε πέρα ​​από το Openverse, την τεράστια βιβλιοθήκη ελεύθερων και ανοιχτών φωτογραφιών, εικόνων και ήχου που συνεισέφεραν στα δημόσια κοινά άνθρωποι από όλο τον κόσμο!

Εδώ στο CC χρησιμοποιούμε καθημερινά το Openverse για να εξερευνήσουμε τα δημόσια κοινά και να βρούμε έργα για επαναχρησιμοποίηση στα έργα μας. Ισχυρά εργαλεία όπως το Openverse καταδεικνύουν πώς οι ανοιχτές τεχνολογίες και οι κοινότητες όπως το WordPress μπορούν να βασιστούν στα πλούσια δημόσια κοινά που όλοι βοηθάμε να δημιουργήσουμε για να υποστηρίξουμε αυτό που ονομάζουμε καλύτερη κοινή χρήση : κοινή χρήση χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιη και δίκαιη — όπου όλοι έχουν ευρεία πρόσβαση στο περιεχόμενο, συνεισφέρουν στη δημιουργικότητά τους και να λαμβάνουν αναγνώριση και ανταμοιβές για τη συνεισφορά τους.

Η εύρεση και η χρήση ελεύθερων και ανοιχτών έργων δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη: Απλώς επισκεφτείτε το Openverse, εισαγάγετε μερικές λέξεις-κλειδιά και επιλέξτε αυτό που σας αρέσει από τα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε κατά τύπο περιεχομένου, πηγές, αναλογία διαστάσεων, μέγεθος, κατάσταση ανοιχτής άδειας και κοινού κτήματος και άλλα, όπως η αναζήτηση των λέξεων-κλειδιών “τέχνη” και “σύμπαν” που χρησιμοποιήσαμε για να βρούμε την εικόνα σε αυτήν την ανάρτηση.

Αφού επιλέξετε ένα έργο, το Openverse παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για να το χρησιμοποιήσετε: Επισκεφτείτε το έργο στην αρχική του συλλογή και αντιγράψτε μια καλά διαμορφωμένη δήλωση απόδοσης για να αποδώσετε τα κατάλληλα εύσημα για τη χρήση σας.

Το Openverse επωάστηκε εδώ στα CC ως «CC Search», μετακόμισε στην κοινότητα του WordPress το 2021 και συνέχισε να ευδοκιμεί στο νέο του σπίτι, καταγράφοντας πλέον πάνω από 600 εκατομμύρια εικόνες και ηχητικά κομμάτια, με νέες συλλογές ανοιχτών έργων που προστίθενται σε όλα τα χρόνο, όπως η πρόσφατη προσθήκη περισσότερων από 15 εκατομμυρίων εικόνων από το iNaturalist , το έργο που δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες επιστήμονες και ερευνητές να τεκμηριώσουν και να κατανοήσουν την παγκόσμια βιοποικιλότητα.

Οι συνεισφέροντες στην κοινότητα του WordPress συνεχίζουν να προσθέτουν νέες δυνατότητες και δυνατότητες στο Openverse. Στη συνέχεια θα υπάρχουν νέα εργαλεία για εύκολη χρήση εικόνων από το Openverse απευθείας στο ίδιο το WordPress. λειτουργίες ασφάλειας περιεχομένου που θα επιτρέψουν στους χρήστες να θολώσουν ή να εξαιρεθούν από συγκεκριμένους τύπους ευαίσθητου περιεχομένου. και βελτιώσεις στη συνάφεια αναζήτησης και την ποιότητα των αποτελεσμάτων.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε στην επέκταση του Openverse

Ως δημιουργός, μοιραστείτε την εργασία σας στα κοινά με μια ανοιχτή άδεια CC ή CC0 στο κοινό κτήμα σε μία από τις πηγές που έχουν ήδη καταγραφεί στο Openverse .

Γνωρίζετε μια μεγάλη συλλογή από ανοιχτά έργα; Προτείνετε μια νέα πηγή για το Openverse.

Έχετε επικοινωνιακές ή/και τεχνικές δεξιότητες; Γίνετε μέλος της ομάδας συνεργατών του Openverse και βοηθήστε με πράγματα όπως η δοκιμή νέων δυνατοτήτων, η σύνταξη τεκμηρίωσης, η συνεισφορά κώδικα και η ενίσχυση ειδήσεων από το έργο. Ρίξτε μια ματιά στα issues του Openverse ή στον οδηγό τους για νέους συνεργάτες .

Πηγή άρθρου: https://creativecommons.org/

Leave a Comment