ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η ετήσια αναφορά State of the Commons 2022 είναι διαθέσιμη

Ο Οργανισμός των Creative Commons είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την ετήσια έκθεση Creative Commons State of the Commons για το 2022. Αυτή η έκθεση επισημαίνει βασικές καινοτομίες, επιτεύγματα, συνεργασίες, συνομιλίες και συνεργασίες από τα CC και την παγκόσμια κοινότητά κατά το προηγούμενο έτος.

Το 2022 σηματοδότησε τα είκοσι χρόνια των αδειών CC και όλη την πρωτοποριακή συνεργασία που και την επιτυχημένη επετειακή εκστρατεία για την 20η επέτειο, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη προγραμμάτων CC. Σε αυτό το διαδραστικό χρονοδιάγραμμα μπορείτε να δείτε κάποιες από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία των CC . Αν κάτι λείπει, θα δείτε έναν τρόπο να προτείνετε άλλα συμβάντα για να συμπεριλάβετε στο ιστορικό.

Το 2022, ακόμα τα CC, ξεκινήσαν δύο νέα προγράμματα — την εκστρατεία Open Climate και το Κίνημα για ένα καλύτερο Διαδίκτυο — και συμμετείχαμε σε συζητήσεις πολιτικής με τρόπους που δεν είχαμε ποτέ πριν. Το πρόγραμμα Open Culture συνέχισε να κάνει μεγάλα βήματα στον χώρο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το 2023, τα CC θέλουν να χτίσουν πάνω σε αυτήν την επιτυχία με το πρώτο, μετά από τέσσερα χρόνια, CC Global Summit, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πόλη του Μεξικού την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Αυτή η εκδήλωση ορόσημο θα διερευνήσει τις αναδυόμενες τεχνολογίες και τον ρόλο των CC στη δημιουργία ενός πιο ανοιχτού κόσμου όπου όλοι μπορούν να ευδοκιμήσουν — η πρόσκληση υποβολής προτάσεων και η εγγραφή θα ανοίξει σύντομα.

Μικρογραφίες 12 εικονογραφήσεων εμπνευσμένες από την ερώτηση: Πώς σας φαίνεται καλύτερο να μοιράζεστε για ένα πιο λαμπρό μέλλον;
Το « #BetterSharing Illustrations » που συναρμολογήθηκε από την Creative Commons από τα έργα 12 εικονογράφων αδειοδοτείται μέσω του CC BY-NC 4.0 .

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο της φετινής ετήσιας έκθεσης παρουσιάζουν μερικά πολύ ιδιαίτερα έργα τέχνης. Το 2022 τα CC συνεργάστηκαν με την Fine Acts για τη συλλογή εικονογραφήσεων #BetterSharing , εμπνευσμένες από αποφθέγματα σχετικά με το στρατηγικό θέμα της καλύτερης κοινής χρήσης . Αυτά τα εικαστικά κομμάτια με άδεια CC δημιουργήθηκαν από 12 διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και κοινοποιήθηκαν στο TheGreats.co, ένα ανοιχτό αποθετήριο δωρεάν εικονογραφήσεων που επικεντρώνονται σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Καθώς προχωράμε στο μέλλον, τα CC εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη συνεχή δέσμευσή σας και την υποστήριξή σας στα CC. Η δουλειά των CC δεν θα ήταν δυνατή χωρίς εσάς στην κοινότητά μας. Διαβάστε την πλήρη αναφορά για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα βασικά επιτεύγματα στην κοινότητα CC το 2022.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη αναφορά εδώ παρακάτω (κάντε κλικ στο κάτω μέρος για πλοήγηση στις σελίδες), ή επίσης σε προσβάσιμη μορφή ιστού ή να την κατεβάσετε σε PDF βελτιστοποιημένο για κοινή χρήση στο διαδίκτυο (1,5 MB) ή για εκτύπωση (35,9 MB).

Πηγή άρθρου: https://creativecommons.org/

Leave a Comment