ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ένας οδηγός για δημοσιογράφους από τα Creative Commons

Η κοινή χρήση και η επαναχρησιμοποίηση περιεχομένου στα newsrooms δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά η υιοθέτηση των Creative Commons ξεκλειδώνει απείρως περισσότερες δυνατότητες. Όλο και περισσότερο, τα ειδησεογραφικά μέσα σε όλο τον κόσμο αγκαλιάζουν τα Creative Commons για να ενισχύσουν την κάλυψή τους, να ενισχύσουν το αναγνωστικό κοινό τους και να προχωρήσουν προς πιο βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα. 

Είτε εργάζεστε για ένα μικρότερο newsroom αναζητώντας φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, αξιόλογες για ειδήσεις που είναι δωρεάν στη χρήση, είτε αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης επιχείρησης, όπως η Propublica, όπου οι ειδήσεις αδειοδοτούνται με άδειες CC , οι άδειες CC είναι ελεύθερα, ισχυρά εργαλεία στη διάθεσή σας,

Ωστόσο, ορισμένοι δημοσιογράφοι μπορεί να μην γνωρίζουν τις δυνατότητες και την ευκολία αυτών των εργαλείων. Το Open Newswire και τα Creative Commons συνεργάστηκαν για να προσφέρουν ένα πρακτικό primer για το Creative Commons για τη δημοσιογραφία και πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις άδειες CC.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Open Newswire , την παγκόσμιa πλατφόρμα συγκέντρωσης άρθρων με άδεια CC, επικοινωνήστε στο info@opennewswire.org.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αδειοδότηση CC για τα έργα σας ή την επαναχρησιμοποίηση περιεχομένου με άδεια CC άλλων, επισκεφτείτε τη σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων των CC , τους πόρους εκπαίδευσης για το Πιστοποιητικό CC ή επικοινωνήστε με το learning@creativecommons.org για συμβουλευτική. 

Τα CC θα πραγματοποιήσουν εκπαιδεύσεις ανοιχτής δημοσιογραφίας στο 2023 Collaborative Journalism Summit στις 6 Ιουνίου, διαδικτυακά στο RightsCon στις 7 Ιουνίου σε συνεργασία με το Open Newswire και το The Conversation και στο Media Party στις 8 Ιουνίου. Τα CC θα φιλοξενήσουν επίσης πρόσθετη εκπαίδευση ανοιχτής δημοσιογραφίας στο CC Summit , 3-6 Οκτωβρίου 2023

Μπορείτε να δείτε τον παρακάτω οδηγό (κάντε κλικ στο κάτω μέρος για να πλοηγηθείτε στις σελίδες) ή να τον κατεβάσετε σε μορφή PDF .

Πηγή άρθρου: https://creativecommons.org/

Leave a Comment