ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

ccMixter: Μια συνεργατική μουσική κοινότητα

Το 2004, το ccMixter.org γεννήθηκε όταν τα Creative Commons και το περιοδικό Wired συνεργάστηκαν για να υποστηρίξουν κοινότητες που ασχολούνται με την remix μουσικής με ανοιχτή άδεια και άδειες κοινού κτήματος. Όπως έχει εξελιχθεί με τα χρόνια, το ccMixter έχει γίνει ένα ανεξάρτητο έργο που υποστηρίζει μουσικούς και δημιουργούς που εργάζονται στην κουλτούρα του remix, συνδέοντάς τους μεταξύ τους και τους θαυμαστές τους. Για να αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη ταυτότητα του το ccMixter, έχει αναπτύξει ένα νέο λογότυπο που περιέχει και το «cc» (Creative Commons) στο όνομα και το λογότυπό του

Ξεκινώντας το 2009, η διαχείριση των σημάτων, των όρων χρήσης και της μορφής του ccMixter έγινε από την Creative Commons και από την ArtisTech Media , έναν οργανισμό που υποστηρίζει παγκόσμιες κοινότητες ανοιχτής μουσικής. Στο μέλλον, το ccMixter θα λειτουργεί ανεξάρτητα μόνο από την ArtisTech Media, με την ενθουσιώδη υποστήριξη των Creative Commons.

«Σήμερα γιορτάζουμε ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο για το ccMixter», δήλωσε η Emily Richards, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ArtisTech Media. «Η ιστορία μας με το Creative Commons και τις άδειές του δημιούργησε μια σταθερή βάση για την κουλτούρα της κοινότητάς μας. Είμαστε έτοιμοι να πάμε τη δημιουργική μας συνεργασία σε άλλο επίπεδο.”

Μαζί με τη νέα τους ταυτότητα και την ανεξαρτησία, το ccMixter έχει ενημερώσει την πλατφόρμα της για να χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες άδειες CC, έκδοση 4.0, οι οποίες επιτρέπουν την πιο ευέλικτη αναμίξη της κοινόχρηστης μουσικής και με μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου στις διεθνείς δικαιοδοσίες.

«Είμαστε χαρούμενοι που το ccMixter μπορεί πλέον να διαχειρίζεται ανεξάρτητα από τα έμπειρα χέρια της Emily και των συναδέλφων της στο ArtisTech Media», δήλωσε η Catherine Stihler, Διευθύνουσα Σύμβουλος των Creative Commons. «Η καλύτερη κοινή χρήση και η ικανότητά μας να συνεργαζόμαστε με οργανισμούς με ομοϊδεάτες αυξάνει περαιτέρω την αξία των κοινών για τις επόμενες γενιές. Ευχόμαστε στην Έμιλι και στους συναδέλφους της να είναι καλά και γνωρίζουμε ότι τα κοινά είναι ισχυρότερα για τη συνεργασία μας για να μπορέσουμε αυτό το έργο να ζήσει και να αναπτυχθεί στα χέρια τους».

Πηγή άρθρου: https://creativecommons.org/

Leave a Comment