ΕΛ/ΛΑΚ | mycontent.ellak.gr |
freedom

Eκδήλωση με τίτλο “Η μεταφορά των αδειών Creative Commons 4.0 στα ελληνικά: προοπτικές και προκλήσεις” στο Πανεπιστήμιο Κύπρου 26/11/2018

Το Τμήμα Νομικής Πανεπιστημίου Κύπρου και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο “Η μεταφορά των αδειών Creative Commons 4.0 στα ελληνικά: προοπτικές και προκλήσεις”, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18.30 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κτίριο Συμβουλίου – Συγκλήτου “Αναστασίος Γ. Λεβέντης”, αιθ. Β108 (Πανεπιστημιούπολη). 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση του κοινού για την μεταφορά της τέταρτης άδειας των αμερικανικών αδειών ελευθερης χρήσης Creative Commons στην ελληνική γλώσσα και την κυπριακή έννομη τάξη.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου, επικεφαλής της Κυπριακής Ομάδας Creative Commons, σε συνδιοργάνωση με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

H Κυπριακή Ομάδα Creative Commons συστάθηκε πρώτη φορά το 2015, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και τη δικηγορική εταιρεία”Ιωαννίδης και Δημητρίου Δ.Ε.Π.Ε.” Σκοπός της Ομάδας είναι η διάδοση της χρήσης και η μεταφορά των αδειών Creative Commons στην κυπριακή έννομη τάξη. Για το σκοπό αυτό, προχώρησε στην μετάφραση της τέταρτης έκδοσης των αδειών Creative Commons στην ελληνική γλώσσα, υπό το συντονισμό της Δρ. Τατιάνας Ελένης Συνοδινού, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Νομικής Πανεπιστημίου Κύπρου. Η οριστικοποίηση του κειμένου των αδειών στα ελληνικά έγινε με τη συνεργασία της ΕΕΛ/ΛΑΚ, την οποία εκπροσώπησε ο κ. Αλέξανδρος Νούσιας.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

26 11 2018UCYekdilosi page 002

Πηγή άρθρου: http://www.ucy.ac.cy/

Leave a Comment